Therapie

Wat is hypnotherapie?

Veel van onze problemen zitten diepgeworteld en praten helpt soms niet. Ze zitten dan als het ware ‘vast’ in het onbewuste deel van onze persoonlijkheid. Via hypnotherapie krijg je toegang tot je eigen onbewuste waar je oorzaken kunt opsporen en direct praktische oplossingen kunt vinden.

Bij hypnotherapie wordt er gewerkt met trance. Trance kan vergeleken worden met dagdromen of het moment dat men ’s ochtends wakker wordt en zich bevindt in de toestand tussen wakker en slaap in. Trance die bij hypnotherapie wordt gebruikt verschilt wezenlijk van toneelhypnose, waarbij men wordt gebruikt voor entertainment. In hypnotherapie gaat het om therapie en wordt de cliënt met veel respect behandeld en behoudt altijd zelf de regie over wat er gebeurt.

Als je in trance in contact komt het met onbewuste, kun je bewust worden van oude emoties en overtuigingen (bijvoorbeeld ‘ik ben niet de moeite waard’). Je krijgt inzicht in wat je vroeger niet hebt kunnen verwerken. Omdat je diep ontspannen bent, is het makkelijker om verbindingen te leggen tussen gevoelens in het heden en gebeurtenissen uit het verleden. Hierdoor kan je alsnog traumatische gebeurtenissen verwerken. Belemmeringen kunnen opgelost worden, je kan meer jezelf zijn en beter je gevoel volgen.

Tijdens de therapie wordt van meerdere therapeutische benaderingen en methoden gebruik gemaakt. De methode wordt afgestemd op de problematiek van de cliënt. Het mooiste van het werken met hypnotherapie is dat de oplossing van het probleem altijd door de cliënt zelf wordt gevonden. De therapeut geeft een veilig kader waarbinnen de cliënt zijn eigen weg kan vinden.

 

Voor wie?

Bij Praktijk Sol kun je terecht met verschillende klachten en problemen, zoals:

 • burn-out
 • niet lekker in je vel zitten
 • slaapproblemen
 • concentratie- en geheugenproblemen
 • fobieën en angsten
 • pijnklachten, maag- en darmklachten, hyperventileren
 • depressie
 • werkproblemen
 • relatie- en seksuele problemen
 • (jeugd)trauma’s
 • inzicht krijgen in eigen mogelijkheden
 • trainen van vaardigheden
 • stervensbegeleiding

Ik bied hulp en ondersteuning in je eigen (genezing)proces, zodat je weer plezier, vreugde en rust kunt ervaren in je leven.

Wanneer is de therapie niet geschikt?

Zeer ernstige psychiatrische problematiek is een contra-indicatie om met hypnose te werken.
Bij lichamelijke klachten wil ik je vragen eerst een arts te raadplegen. Wel kan een medisch traject ondersteund worden door middel van hypnotherapie.

 

Hoe ziet een behandeling er uit?

De behandeling kan zonder doorverwijzing starten.

Elk therapietraject begint altijd met een kennismaking en een intakegesprek, waarin alle voor jouw belangrijke informatie ter sprake komt. Je krijgt per email een intakeformulier opgestuurd, die je van tevoren kan invullen.

Tijdens het intakegesprek wordt besproken: de reden van je komst, je persoonlijke geschiedenis en wat jij wilt bereiken met de therapie. Naar aanleiding van je hulpvraag wordt een doel geformuleerd en een behandelplan gemaakt.

In het intakegesprek geef ik een indicatie van het te verwachten aantal consulten. Dit is afhankelijk van jouw vraag en behoefte. Je eigen motivatie is hierbij belangrijk om de therapie te laten slagen.

In het behandeltraject worden zowel psychotherapeutische als hypnotherapeutische methoden gebuikt, al naar gelang wat past bij je hulpvraag en jouw wens als cliënt. De behandeling kan zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven.

Bij medische en lichamelijke klachten ga ik ervan uit dat je van tevoren een arts hebt geraadpleegd. De therapie is geen vervanging van een medische behandeling, maar het kan wel ondersteunend werken. Er kan uiteraard, met jouw toestemming, overlegd worden met de behandelend arts wanneer je bent doorverwezen. Als therapeut houd ik me aan zwijgplicht en alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Heb je nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande, neem gerust contact met me op of bel 06 206 88 002. Wil je een afspraak inplannen, klik hier.